Supa crema de ciuperci

#

Ingrediente:

500 g ciuperci; 1 cubulet de unt; 1/2 de telina; 1 ceapa medie; 1 catel de usturoi; 2 linguri rase amidon; 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte); piper; 1/2 lingurita de cimbru; 1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional), 50 gr smantana.

Mod de preparare:

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida; Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute; Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala,se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper; Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Se serveste calda, cu smantana si ornata cu o crenguta de patrunjel.

Pofta buna !

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>