Supa crema de linte

Supa crema de linte

rating

Ingredinete reteta : cartofi, ceapa, cimbru uscat, morcov, pastirnac, patrunjel, piper, sare, telina, unt, usturoi, linte,

Fierbeti un amestec de linte, telina, usturoi, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi si cimbru, pasati-l si apoi combinati-l cu o lingura de faina incalzita in unt topit. Condimentati, presarati verdeata si iata un fel intai sanatos si delicios!

Ingrediente: 300 g linte, 2 buc telina, 2 catei usturoi, 80 g unt, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 cartof, 1 crenguta de cimbru, 2 l apa, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregatesc mai intai legumele alegandu-se cu grija, curatandu-le si spalandu-le in apa rece. Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa cateva clocote, se adauga si zarzavatul taiat in lungime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se adauga si cimbrul pentru a spori savoarea supei. Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se paseaza numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Intr-o oala se incalzeste untul, se adauga legumele pasate, se amesteca bine si se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si apoi se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se toarna supa in castron si se serveste cu verdeata si saleuri de cascaval.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !