Supa crema de linte

#

Ingrediente: 300 g linte, 2 buc telina, 2 catei usturoi, 80 g unt,
1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 cartof, 1 crenguta
de cimbru, 2 l apa, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregatesc mai intai legumele alegandu-se cu
grija, curatandu-le si spalandu-le in apa rece. Se alege lintea, se spala si se
pune la fiert cu apa. Dupa cateva clocote, se adauga si zarzavatul taiat in
lungime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se adauga si cimbrul pentru a
spori savoarea supei. Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se paseaza
numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Intr-o
oala se incalzeste untul, se adauga legumele pasate, se amesteca bine si se
subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si apoi se
adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se toarna supa in castron si se serveste
cu verdeata si saleuri de cascaval.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>