Supa crema de praz

Supa crema de praz

rating

Ingredinete reteta : praz, morcov, ceapa, pastirnac, telina, unt, faina, lapte, cascaval, sare,

Hranitoare si gustoasa, supa crema de praz este deopotriva sanatoasa prin combinarea calitatilor nutritive si terapeutice ale ingredientelor sale.

Ingrediente: 5 fire praz, 2 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, o jumatate de telina, 80 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 100 g cascaval, sare.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Prazul se taie in felii subtiri si se inabusa in putin unt. Cind prazul s-a inmuiat bine, se   adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnand cateva linguri din zeama de zarzavat. Se lasa pe foc sa clocoteasca pana ce prazul este foarte bine fiert. Se paseaza legumele, iar piureul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi se da jos de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si cascavalul ras pe deasupra.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !


COMENTARII

robert

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/retete/public_html/LIBRARY/functions/date2str.php on line 27
Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 03:45
faina n-are nicio treaba acolo, doar face mancarea indigesta. evitati-o cu incredere.

Spune-ti si tu parerea