Supa crema de praz

#

Ingrediente: 5 fire praz, 2 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, o
jumatate de telina, 80 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 100 g cascaval, sare.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa
cu sare, apoi se strecoara. Prazul se taie in felii subtiri si se inabusa in putin
unt. Cind prazul s-a inmuiat bine, se  
adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnand cateva linguri din
zeama de zarzavat. Se lasa pe foc sa clocoteasca pana ce prazul este foarte
bine fiert. Se paseaza legumele, iar piureul obtinut se amesteca cu zeama
ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi
se da jos de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si
cascavalul ras pe deasupra.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>