Supa crema de telina

#

Ingrediente: 3 fire de telina cu tot cu radacina, 2 cepe, 2 cartofi,
100 g cascaval, 50 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 l apa, sare.

Mod de preparare: Se curata toate legumele si se spala foarte bine. Telina
si ceapa se cresteaza si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute
se adauga cartofii taiati in patru. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trece prin
sita desfacandu-se cu putina zeama in care a fiert si amestecand continuu.
Intr-o oala curata se topeste untul si se adauga si faina amestecata in laptele
incalzit putin in prealabil. Se amesteca si legumele pasate, se potriveste de
sare si se lasa amestecul pe foc sa mai dea in cateva clocote. La sfarsit se
presara pe deasupra cascaval ras. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>