Supa de chimion

Supa de chimion

rating

Ingredinete reteta : ceapa, chimion, faina, morcov, patrunjel, telina,

Supa se strecoara prin sita deasa si se serveste cu crutoane din piine prajita. Pentru crutoane, se taie felii de piine sau franzela de 1 cm grosime, se prajesc obisnuit pe ambele parti fara grasime, si se taie in cubulete.


Ingrediente:
1/4 kg zarzavat (morcov, patrunjel, ceapa), o frunza de telina, o lingurita rasa de chimion, 2-3 linguri untdelemn, 30 g faina, boia, sare.

Mod de preparare:
Faina si chimionul se rumenesc fara grasime, in tigaie, la foc mic, ameste-cand mereu sa nu se arda, pina cand capata culoarea maro deschis. Se ia, apoi, de pe foc, se pune untdelemnul si, facultativ, se mai adauga o lingurita cu ceapa rasa fin si un varf de lingurita cu boia dulce de ardei, sau pasta de ardei. Se stinge cu cea 2 l supa in care a fiert, inainte, zarzavat proaspat taiat in sferturi (ca sa se moaie mai repede) sau zarzavat conservat uscat pentru iarna si frunza de telina verde sau uscata.

Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu faina, se sareaza dupa gust si, facultativ, se adauga o lingurita cu varf de "Vegeta" (care sareaza) si putina sare, daca este necesar.

Supa se strecoara prin sita deasa si se serveste cu crutoane din piine prajita. Pentru crutoane, se taie felii de piine sau franzela de 1 cm grosime, se prajesc obisnuit pe ambele parti fara grasime, si se taie in cubulete. Se pun in farfurie, la masa si, peste ele, se toarna supa. Daca se pun mai devreme in supa, se umfla prea mult.

Pofta buna !

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !