Supa de gulii

Supa de gulii

rating

Ingredinete reteta : pui, gulie, morcov, orez, ceapa,

Fara carne, se caleste zarzavatul ras si ceapa cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, 2-3 minute, la foc mic, apoi totul se stinge cu apa fierbinte.


Ingrediente:
Maruntaiele si partea cu mult os (din spate) de la pui sau alta pasare (circa 300-400 g), 2-3 gulii tinere, morcov (150 g), o lingura rasa de orez (20 g), o ceapa mica, un ou, 100 ml smantana sau iaurt, patrunjel,

Mod de preparare:
Carnea, taiata in bucatele, se pune ta fiert in 2-3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. Daca pasarea este mai batrina, se fierbe mai mult, pina cand se moaie carnea. Daca s-a folosit carne de pui, cand supa da in clocot, se pun guliile taiate in cubulete sau rase prin razatoarea cu gauri mari, morcovul taiat in felii subtiri sau ras la fel si ceapa tocata. Se fierb 30-40 minute, adaugind apoi orezul, care se amesteca bine si se fierbe inca 30 minute, pina se moaie.

Se poate pune o lingurita cu varf de "Vegeta", pentru a da un gust mai bun si care sareaza putin. Se ia de pe foc si se drege, cum s-a aratat la inceputul capitolului. Pentru aroma, se adauga patrunjel si telina tocata. Se serveste dulce, se sareaza dupa gust si, facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare de lamaie. Iarna se poate pregati la fel, din gulii de iarna, daca acestea nu sunt lemnoase.

Fara carne, se caleste zarzavatul ras si ceapa cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, 2-3 minute, la foc mic, apoi totul se stinge cu apa fierbinte. Se fierb 30 minute, apoi se adauga orezul si se fierb toate, pina cand se moaie bine; oala se trage de pe foc si supa se drege.

Pofta buna !


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !