Aperitiv din branza de vaci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
1/2 kg branza de vaci proaspata, 150 ml smantana groasa, chimen, ceapa.

Mod de preparare:
Atat branza, cat si smantana nu trebuie sa fie acre si cu miros sau gust neplacut. Branza se freaca bine. cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, apoi se amesteca cu smantana. Pentru gust si aroma se pot pune o lingurita cu varf de ceapa, rasa prin razatoarea cu gaurt mici, sau numai cozi de ceapa verde, tocate fin si o lingurita de chimen, pisat in piulita sau macinat prin masina de piper. Se poate pune si un varf de lingurita de boia dulce de ardei lingurita de pasta de ardei (care si sareaza)  si amesteca bine; preparatul va avea culoare roz. Se serveste pe platou sau cu el se ung tartine care, apoi, se orneaza cu masline.

Pofta buna !

 

 

photo: motherrimmy.com

aperitiv-branza-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail