Bors de miel

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#Ingrediente:
1 kg de carne de miel cu os,
250 g ceapa,
200 g ceapa verde,
100 g morcovi,
150 g telina,
3 litri bors,
30 g leustean,
sare dupa gust.

Mod de preparare:
Dupa ce este portionata, carnea de miel se opareste, urmand a se trece sub jet de apa rece. Pentru intarirea gustului se poate folosi si capatana de la miel care se va crapa si se va lega pentru a nu se imprastia creierul in bors.

Dupa ce se vor curata morcovii si telina, se vor taia bastonase de 2 cm si se pun la fiert in apa rece cu sare. Se adauga ceapa tocata marunt, dupa care se pun si bucatile de miel.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga borsul care a fost in prealabil dat in fiert si strecurat si ceapa verde care a fost taiata in bastonase si trasa in ulei.

Se lasa borsul de miel sa dea in cateva clocote, dupa care se ia oala de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt si se acopera.

photo: libertatea.ro

bors_miel-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail