Bruschete cu sos de rosii si busuioc

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 franzeluta din aceea de tip turcesc (ingusta si lunga), 4-5 catei de usturoi, cateva rosii coapte, 1 legatura de busuioc proaspat, sare marina, ulei de masline extravirgin, otet cu ierburi aromate.

Mod de preparare: Se taie paine in doua si apoi fiecare jumatate obtinuta se taie felii de cate 1 cm. Daca franzela e prea ingusta se taie direct felii rotunde. Se prajesc pe gratar sau in tigaie, se freaca apoi cu usturoi si se pun intr-un castron turnandu-se apoi putin ulei de masline peste bruschetele obtinute. Se spala apoi rosiile, se scot samburii si partea albicioasa, care de fapt nici nu se foloseste in bucatarie si se taie bucatele mari sau marunte (dupa preferinta). Se asaza intr-un bol. Se presara deasupra busuiocul proaspat spalat si tocat, se toarna 3 linguri de ulei de masline, si 1-2 linguri de otet cu ierburi aromate, se condimenteaza si se amesteca bine. Bruschetele se servesc caldute sau mai fierbinti cu amestecul de rosii si busuioc ca topping.

Pofta buna!

 

 

photo: despretoatesinimic.blogspot.com

DSC_0377-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail