Budinca cu sos alb si branza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 150 g branza telemea
sau jumatate telemea si jumatate branza de burduf, sau cascaval, 100 g unt sau
margarina, 100 g faina, 4 – 5 oua, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare: Se ia un vas emailat,
se topeste putina grasime in care se
toarna faina si apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri,
amestecand bine de fiecare data, pana se desfac toate cocoloasele formate. Se
ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand sosul este aproape rece, se pun
galbenusurile si branza rasa. Daca branza nu a fost suficient de sarata,
compozitia se sareaza inainte de a pune albusurile, amestecandu-se bine. Albusurile
se bat spuma si cand albusul este tare si omogen se desarta peste compozitie si
se amesteca usor, cu telul prin miscari de sus in jos. Compozitia se pune
intr-o cratita de 2 l, unsa abundent cu margarina solida si tapetata cu pesmet
sau faina care, apoi, se introduce in cuptorul bine incins in prealabil. Se
lasa 30-40 minute pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide
cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine,
ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit
deasupra ei si se rastoarna.

Pofta buna!

budinca-cu-smantana-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail