Budinca de cirese

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

 

Ingrediente: 1 kg de cirese, 6 felii de paine, o cana cu lapte, 4 oua, 20 gr unt, 250 gr zahar, coaja de lamaie, 1 pliculet de 5 gr de scortisoara, 1 lingura de pesmet, 1 lingura de ulei.

Mod de preparare: Painea, de preferabil nu tocmai proaspata, ci usor uscata, se inmoaie in laptele indulcit cu o lingura de zahar. Se storc feliile de paine si se amesteca cu galbenusurile si untul, frecandu-se bine pana se uniformizeaza totul intr-o pasta consistenta. Se adauga zaharul (200 gr), scortisoara, coaja de lamaiesi pesmetul. Separat se bat albusurile ramase, adaugandu-se restul de zahar (50 gr) si ciresele dupa ce se inlatura in prealabil samburii. Se toarna intreaga compozitie intr-un vas de Jena, unsa bine cu ulei, apoi se introduce in cuptorul incins si se lasa la foc potrivit. Se scoate dupa aproximativ o jumatate de ora.

Pofta buna!

 

#

New-Bitmap-Image-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail