Budinca de mere glasate

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

 

Ingrediente: 1 kg de mere, 150 gr de zahar, 150 gr faina, dulceata de visine, pentru aluat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 plic de zahar vanilat, 250 ml de lapte si un plic de frisca sau o portie de frisca proaspata.

Mod de preparare: Merele ar trebui sa fie din acelasi soi si aproximativ de aceasi marime. Se spala, se curata de coaja, se taie in doua scobindu-se mijlocul cu samburi. Untul se freaca cu zaharul si cu pasta obtinuta se tapeteaza o cratita sau un vas de Jena. Merele se aseaza in acest vas cu partea scobita in sus. In fiecare scobitura se pun doua trei visine din dulceata de visine. Forma se da la cuptor dupa ce acesta a fost incalzit in prealabil. Intre timp se pregateste o compozitie asemanatoare cleli de pandispan, adica: se separa oule, albusele se bat spuma si apoi se amesteca cu faina, zaharul si galbenusurile amestecandu-se constant totul in bain marin. Cand merele din cuptor capata o tenta aramie, se scoate vasul din cuptor turnandu-se deasupra sa aluatul de pandispan. Se da din nou la cuptor, mentinandu-se la foc mediu pana ce pandispanul se rumeneste, iar merele se caramelizeaza. Cand se scoate din cuptor, continutul trebuie rasturnat imediat pe un platou si se lasa sa se raceasca. Se orneaza cu frisca. Eventual se poate presara ciocolata rasa deasupra. Se lasa cel putin o ora la rece si apoi se serveste taiata in rozete precum un veritabil tort.

Pofta buna!

 

 

#

budinca-mere-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail