Budinca de orez cu stafide

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Budinca de orez

Ingrediente: 250 gr orez, 200 gr zahar, 1 l  lapte, 10 oua, 100 gr stafide, coaja de lamaie, vanilie, 100 gr unt.

Mod de preparare: Orezul se spala si apoi se pune la fiert in lapte impreuna cu vanilia. Dupa ce a fiert se lasa la racit. Intre timp se freaca untul spuma si se amesteca cu orezul fiert, adaugandu-se apoi stafidele si coaja de lamaie. Se separa apoi albusurile de galbenusuri, acestea din urma fiind incorporate in compozitie, in timp ce albusurile se bat spuma si abia dupa aceea se adauga. Se toarna acesta compozitie intr-o forma unsa si tapetata cu pesmet si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ o ora. Se poate servi in boluri cu sirop de visine si cateva visine din dulceata.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail