Budinca de spanac cu branza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 100 g franzela, 150 ml lapte, 200 ml smantana groasa,
150 g branza telemea, 4 – 5 oua. Sosul alb: 50 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte,
o lingurita cu varf de marar.

Mod de preparare: Dupa ce s-a spalat bine,
spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita. Se desarta apoi intr-o
strecuratoare, unde se lasa pana cand se raceste. Franzela se inmoaie in
laptele rece pana cand il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat,
impreuna cu spanacul. Din unt, faina si lapte se pregateste sosul alb si, dupa
ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smantana, branza rasa nedesarata,
galbenusurile si mararul taiat marunt. Albusurile se bat spuma si se amesteca
usor cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus. La final se desarta intr-o
cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se
niveleaza. Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins in prealabil, in tava
cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Nu se deschide cuptorul 20
minute. Cand este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste
fierbinte.

Pofta buna!

#

budinca-spanac1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail