Carbonara la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 350 g paste fainoase, 300 g frisca nebatuta, 225 g
bacon afumat, 225 ciuperci taiate, 175 g cascaval, 3 galbenusuri, 2 linguri
arpagic,  2 catei de usturoi, 1 lingura
de ulei de masline, 1 ceapa, sare.

Mod de preparare: Se curata si se spala bine ceapa si arpagicul. Se
incinge uleiul de masline intr-o tigaie in care se pun la calit ceapa taiata
foarte marunt, usturoiul tocat si baconul taiat in fasii. Separat se pun la
fiert pastele in apa sarat si cu un strop de ulei. Se spala bine ciupercile, se
taie felii si se pun in tigaie langa bacon. Se condimenteaza usor si se trage
tigaia de pe foc. Pastele fierte se strecoara, se clatesc si se amesteca cu
frisca nebatuta, cu galbenusurile, ciupercile si baconul fierbinti. Se amesteca
si se adauga doar 100 de g de cascaval ras, arpagic si sare. Se muta totul
intr-un vas de Jena,
se presara restul de cascaval si se da la cuptorul incins in prealabil. Se
scoate dupa aproximativ 20 de minute si se serveste cu salata proaspata.

Pofta buna!

 

 

photo: retete-super.ro

paste-la-cuptor-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail