Cartofi asortati cu legume si carne

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: ½ kg cartofi, ½ kg mazare verde, ½ kg carne de porc tocata, ¼ kg morcovi, 50 g unt, 30 g untura, 30 g faina, 30 g unt, 200 ml lapte, 2 oua, sare.

Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja. Intre timp se curata morcovii si se taie fasii subtiri care se calesc impreuna cu mazarea in 50 g de unt. Carnea se pune si ea la calit in untura. Se face apoi un sos Bechamel din faina, unt si lapte si se lasa la racit. Intr-un vas de Jena se asaza straturi succesive de cartofi, mazare, morcovi si carne. Sosul Bechamel se amesteca cu ouale si se toarna peste legume. Se da totul la cuptorul incins in prealabil si se lasa pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

 

photo: sfatulparintilor.ro

cartofi-cu-carne-si-legume-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail