Cartofi frantuzesti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Cartofi frantuzesti 

Ingrediente: 4 cartofi mari, 5 oua fierte tari, 200 ml smantana, 150 gr cascaval ras, 2 oua crude, 50 gr unt, sare, piper, verdeata.

Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja. Ca sa verificati daca sunt fierti incercati-i cu o furculita. Cand sunt gata, se clatesc in apa rece, se decojesc si se taie felii de aproximativ 0,5 cm. Ouale fierte se curate si se taie si ele felii. Intr-un vas de jena tapetat cu unt se asaza straturi successive de cartofi si oua strecurand din loc in loc bucatele mici de unt. Nu uitati sa condimentati fiecare strat! Peste stratul de oua se presara cascaval si se continua tot asa, ultimul strat fiind cel de cartofi. Ouale crude se bat bine si se amesteca cu smantana si restul de cascaval formand o crema foarte consistenta. Turnati-o deasupra cartofilor si dati vasul la cuptorul incalzit in prealabil pentru 20 – 30 de minute. Cand e gata, se orneaza cu verdeata si se serveste.

Pofta buna!

#

Cartofi-frantuzesti1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail