Cartofi gratin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Gratin de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi noi, 100 g unt, 150 ml smantana dulce, 50 g cascaval ras, 2 linguri de parmezan ras (sau cascaval), sare si piper negru macinat. 

Mod de preparare: Se unge bine cu unt un vas Jena. Se curata cartofii si se taie in felii subtiri punandu-se cateva minute in apa rece. Dupa ce se scurg de apa si se zvanta intr-un prosop de bucatarie, se pune un strat de cartofi pe fundul vasului (pot fi mai multi unul peste altul). Se incalzeste cuptorul. Se toarna un sfert din smantana peste cartofi, se presara 2 linguri de cascaval amestecat cu parmezan (sau doar cascaval), se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii ramasi se aseaza intr-un strat deasupra. Se presara cascavalul ramas. Se taie untul in bucatele mici si se pune peste gratin. Se da la cuptor cca o ora si un sfert, pana ce se inmoaie cartofii. Daca se coloreaza prea repede in maro, pot fi acoperiti cu o foaie de pergament. Se servesc foarte fierbinti, cu salata verde.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail