Cascaval la capac

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

Mod de preparare:
Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se inmoaie bine in lapte, se dau bine prin faina, apoi inca o data abundent prin lapte si faina. (Prin lapte se da ca sa se lipeasca mai bine faina care va forma o crusta la suprafata cascavalului si, astfel, nu se va lipi de tigaie). O tigaita, numai pentru o persoana, se pune pe foc mic sa se infierbinte, 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si, dupa cateva secunde, se asaza feliile de cascaval. Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute; apoi, se trece cu lama cutitului pe sub felii si se intorc. Se acopera, lasind sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, sa se moaie bine.
Se servesc imediat, altfel se vor intari. Se maninca direct din tigaita, de aceea se pregatesc separat pentru fiecare persoana.

Pofta buna !

 

12-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail