Chec cu cirese

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 1/2 kg cirese curatate de samburi, 1 pahar de faina, 1, ceasca zahar, 1 ceasca lapte, 2 oua, arome, 1 praf de copt, un varf de sare, 2 linguri de unt muiat.

Mod de preparare: Se face un aluat destul de moale in care se incorporeaza faina, 2 galbenusuri frecate cu zaharul, aromele, laptele, untul si praful de copt. Se adauga un varf de sare, albusurile batute spuma si ciresele curatate de samburi si “tavalite” prin faina inainte de a le incorpora in aluatul cel moale. Compozitia se toarna intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins. Se coace circa trei sferturi de ora. Odata copt, checul se lasa sa se raceasca si abia apoi se scoate din forma.

Pofta buna!

 

cherrypoundcake-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail