Chec marmorat

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 ceasca zahar
tos, 2 oua, 1 ceasca untdelemn, 1 ceasca lapte,  faina cat cuprinde, 1 praf de copt, 2 linguri
rom, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 2 linguri cacao.

Mod
de preparare:
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si
se bat cu telul timp de 5 minute. Continuand sa se bata, se adauga treptat
untdelemnul si apoi laptele,
vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie, romul si faina, pana cand
aluatul capata consistenta unei smantani ceva mai groase. Compozitia se imparte
in doua vase. O parte ramane galbena iar cealalta se amesteca, cu cacao. In
tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina, se toarna
intai compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se
coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute.
Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul deoarece checul
se poate lasa.

Pofta buna!

 

photo: luckycake.ro

chec-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail