Ciorba de burta

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

 2 kg burta, 1 kg oase, 1 telina, 2 morcovi, 1 radacina de pastirnac, 1 legatura de patrunjel, 3 galbenusuri, 200 g smantana,  2 cepe, 1-2 linguri otet, sare

Mod de preparare:

Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita inainte. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare sau cu malai si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 5 l apa clocotita si se fierbe 1 ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii subtiri. Se bat galbenusurile impreuna cu smantana, turnand apoi  putin cite putin in ciorba. Se acreste cu otet si se presara cu vredeata direct in farfurie, dupa gust.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail