Ciorba de fasole

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

1/2 kg fasole boabe, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2  telina, 3 rosii proaspete, 2 linguri bulion de rosii, 3 linguri ulei, 1 l bors, 2-3 tulpini de telina, un praf de concentrat de supa de vita (sau cu gust de vita), 1 legatura leustean, o legatura patrunjel, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte, circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie si el foarte fin. Rosiile se spala, se curat de coaja si se taie cubulete.Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de clocotit se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta, repetandu-se acest lucru de 3 ori. Intre timp, se calesc in ulei ceapa, telina si morcovii si se adauga peste ele rosiile. Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, praful de supa, sare si piper. Borsul se adauga si el dupa ce a fost fiert separat si strecurat. La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa doua linguri de bulion de rosii. Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra

 Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail