Bors de peste

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

600 g peste proaspat (somn, crap), o ceapa mare sau un fir de praz, 2 ardei grasi, 1/2 kg rosii decojite, 1 litru bors sau zeama de varza, 1 legatura de leustean, 1 lamaie

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, branhii si intestine (la crap se scoate si osul amar), se taie bucati potrivit de mari, apoi se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se pune la rece. In 2 litri de apa fierbinte se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat felii. Se lasa sa fiarba inabusit 15-20 minute, apoi se adauga rosiile si se condimenteaza cu sare. Se toarna borsul, se lasa sa clocoteasca si se spumeaza. Se adauga bucatile de peste si se fierbe 15-20 minute. Se ia de pe foc si se potriveste la gust cu sare si zeama de lamaie. Se adauga leustean verde tocat, se acopera si se lasa 5 minute. Cand se serveste, se mai poate adauga leustean verde tocat.

Pofta buna!

#

photo-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail