Ciulama cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de padure sau de culturã, 50 g
unt, 25 g faina,
100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare.

Mod de preparare: Se curata si se spala bine ciupercile, apoi se taie
in felii mari si se fierb acoperite timp de 30 minute intr-o cratita cu 1/4 l
apa clocotita la foc mic. Ceapa se curata si se taie in sferturi si se adauga
in cratita langa ciuperci si se tine la
fiert pana cand ciupercile se moaie bine, apoi se scoate ceapa lasand doar
ciupercile la foc mic. Faina se freaca cu o lingura de apa rece amestecandu-se
cu ciupercile si lasand amestecul sa dea in cateva clocote ca sa se lege putin
sosul. Se ia apoi cratita de pe foc. Smantana batuta cu o lingura de apa rece
se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun
bucatele de unt, frunze
de marar si patrunjel taiate marunt. Se serveste cu turtite de malai.

Pofta buna!

 

 

 

photo: ponturibune.ro

ciulama-de-ciuperci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail