Ciuperci cu maioneza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maionez√£, 100-150 ml
smantana groasa, marar, patrunjel, putina zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se curata mai intai ciupercile, apoi se fierb
acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa
de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec. Dupa ce se inmoaie bine, se scurg
de apa in strecuratoare, unde se si lasa sa se raceasca. Maioneza obisnuita se
amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, putina zeama de lamaie si
mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si,
facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata
se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari sau se presara numai cu
patrunjel taiat marunt.

Pofta buna!

 

 

photo: iuli.eu

ciuperci-cu-maioneza-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail