Ciuperci cu marar

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 ml ulei, o lingurita cu varf de
marar, 1 ceapã, ¼ l suc de rosii, piper, sare.

Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa, se toaca apoi marunt si
se caleste in ulei timp 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc
mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa. Se adauga apoi
ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit de piper, lasandu-le sa fiarba
la foc mic, acoperite timp de 30-40 minute. Mai apoi se adauga putina apa pana
ce se inmoaie. Cand ciupercile sunt fierte si sosul e scazut numai cat sa le cuprinda
si untdelemnul ramane la suprafata, se adauga mararul si se sareaza dupa gust si,
facultativ, se pun cateva picaturi de zeama lamaie.

Pofta buna! 

 

photo: iria.ro

tocanita-de-ciuperci-sos-de-rosii-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail