Ciuperci cu sos alb tartinabile

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 250 g ciuperci, 150 ml lapte, 100 g branza, 30 g
unt, 30 g faina, 10 ml smantana, sare, patrunjel, foaie de dafin, zeama de lamaie,
piper.

Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si
lapte. Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l, la foc mic, numai
un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze deloc;
apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand de
fiecare data, pana cand se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un
sos omogen. Se sareaza si se aromeaza cu patrunjel taiat marunt. Ciupercile taiate
marunt si bine spalate se pot trece prin masina de tocat. Ceapa taiata se caleste
un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamaie,
piper, o lingurita rasa de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 minute, la foc mic,
acoperite. Cand este gata, se adauga si smantana. Se ung tartinele cu un strat
de 3-4 mm. Deasupra, se rade branza.

Pofta buna!

 

 

 

photo: e-retete.ro

tartine_sos__alb__ciuperci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail