Ciuperci pane

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 15 ciuperci cu palaria mare, 200 ml
lapte, 100 g faina, 30 ml ulei, 1 ou, sare, piper, pesmet, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se curata mai intai ciupercile, se desprind piciorusele, se spala si apoi se
asaza palariile ciupercilor cu lamelele in jos pe un servet din
tifon, presandu-se putin cu palma
ca sa se scurga mai bine apa. Se condimenteaza ciupercile,
se trec foarte putin prin faina (nu trebuie sa se incarce prea mult), apoi prin
ou batut cu putina sare fina si imediat prin pesmet. Se asaza toate
ingredientele aproape, ca sa se poata trece usor de la unul la altul, ajutandu-ne
de furculita (sa nu se rupa ciupercile). Se prajesc in ulei incins pana cand se
rumenesc pe ambele parti. Se servesc calde sau reincalzite ca fel principal,
sau cu sos de rosii, ca fel de mancare secundar. Ciupercile prajite pane sau in
coca de clatite, dupa ce s-au racit bine, se pot pastra la congelator in punga
de nylon, timp indelungat; la nevoie se reincalzesc la cuptor. Ciupercile
crude, nepregatite, nu se pot pastra inghetate, deoarece isi schimba structura
si gustul si se inmoaie.

Pofta buna!

 

 

#

ciuperci-pane-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail