Ciuperci tartinabile

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 250 g ciuperci, 150 g unt, 50 g cascaval sau
parmezan, 2 linguri untdelemn, o foaie dafin, 2 linguri zeama de lamaie, o ceapa
de marime mijlocie, vin sau otet, un varf de cutit piper, marar, patrunjel,
sare.

Mod de preparare: Se curata bine ciupercile si ceapa, apoi se spala si
se taie marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare se incinge uleiul in care se pun
la calit cepaa si ciupercile apoi se adauga foaia de dafin, zeama de lamaie sau
50 ml vin, piper si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute,
la foc mic, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se inmoaie ciupercile. Cand
se iau de pe foc, se adauga frunze
de marar si patrunjel taiate marunt si se lasa la racit. Odata racite, se amesteca
cu untul frecat pana cand devine o pasta moale, tartinabila (pentru aceasta ar
fi bine sa pregatiti untul din timp). Pasta se sareaza si cu ea se ung
tartinele; deasupra tartinelor se rade cascaval sau parmezan.

Pofta buna!

 

photo: e-retete.ro

bruschetta-cu-ciuperci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail