Ciuperci umplute

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg de ciuperci, 1 ceapa mare, 75 gr cascaval, 150 ml ulei, 100 ml vin, 30 g pesmet, 1 ou, sare, piper, cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare: Se curata ciupercile, se desprind cozile si se spala bine de tot in apa rece. Se toaca ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se adauga cozile tocate si se amesteca sa nu se prinda. Cand apa lasata de ciuperci a mai scazut, se adauga pesmetul si verdeata si se condimenteaza. Se lasa inca vreo cateva minute si apoi se trage deoparte lasandu-se la racit. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile. Se ia o tava, se unge cu putin ulei si se asaza pe ea ciupercile. Se bate bine oul, se rade cascavalul si se amesteca bine, apoi se adauga cate o lingurita din acest amestec deasupra fiecarei palarioare de ciupercuta si se introduce tava in cuptorul incins. Se micsoreaza apoi flacara si se lasa sa se rumeneasca capacelul de cascaval. Cand sunt gata, se asaza pe un platou si se orneaza cu cateva frunzulite de patrunjel. Zeama scursa in tava de la ciupercute nu se arunca ci se amesteca cu vinul si se lasa sa dea in fiert si sa scada. Sosul astfel obtinut se toarna intr-o sosiera si se serveste la masa alaturi de delicioasele ciupercute.

Pofta buna!

 

 

photo: adihadean.ro

ciuperci-umplute-13-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail