Clatita cu cartofi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O reteta deosebit de gustoasa, ideala pentru mic dejun, dar nu numai

Ingrediente pentru 4 portii:

3 cartofi mari
1 ceapa
sare, piper
4 linguri ulei

Preparare:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt. Dupa ce s-au racit putin, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare sau se piseaza cu furculita. Se amesteca apoi cartofii cu ceapa si se adauga sare si piper dupa gust.
* puteti adauga si carne in amestecul astfel creat
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se pun cartofii in strat de aproximativ 1 cm grosime (jumatate de compozitie). Se prajeste la foc mic pana se rumeneste. Se reia pentru cealalta jumatate de compozitie. Se serveste calda.

Pofta buna!

clatita-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail