Clatite cu branza de oaie cu marar

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau
400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, umplutura: 150 g
branza de oaie, 100 ml lapte, 20 g faina, 20 g unt, 1 ou, cateva fire de marar
proaspat, tocat, sare.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Separat
se pregateste umplutura. Din lapte, unt si faina se face un sos alb consistent
care se amesteca cu branza (trecuta in prealabil printr-o sita), cu galbenusul,
sarea si albusul batut spuma. La final se adauga mararul tocat. Se unge o
tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat
si se intinde in tigaie. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intoarce,
se intinde umplutura pe jumatate din partea rumenita, cealalta jumatate
indoindu-se peste ea si apoi se prajeste pe ambele parti. Datorita faptului ca
s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie
inainte de a intinde aluatul subtiat. Se servesc imediat!

Pofta buna!

 

 

photo: ala-cooking.blogspot.com

clatite-cu-branza-si-marar-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail