Clatite cu branza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau
400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, umplutura: 200 g branza, 50 g zahar, 1 ou, 2
linguri smantana, coaja rasa de lamaie, 1 zahar vanilat, 2 linguri de zahar
tos, 50 g stafide, putina esenta de rom.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o
tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat
si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus
ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte
de a intinde aluatul subtiat. Separat se pregateste umplutura amestecand branza
de vaci cu galbenusul, zaharul, coaja de lamaie, 2-3 picaturi de esenta de rom,
smantana, stafidele si la final albusul batut spuma. Se umplu clatitele cu crema
de branza, se asaza intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, se ung si ele
cu putina smantana si se dau la cuptor circa 10 – 15 minute. Se servesc calde,
cu zahar presarat pe deasupra.

Pofta buna!

 

photo: ala-cooking.blogspot.com

clatite-cu-branza-si-marar-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail