Clatite cu cascaval

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 150 g cascaval afumat, sos
de smantana.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte.
Cascavalul afumat se rade si 50 g se adauga in aluat, restul pastrandu-se
deoparte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa
din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita
faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti
ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Clatitele se presara cu
cascaval, se impacheteaza in patru si se servesc cu sos de smantana.

Pofta buna!

#

clatite-cu-cascaval-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail