Clatite cu cirese

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 400 g cirese.

Mod de preparare: Ciresele se spala, se curata de codite si samburi si
se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se
incorporeaza si ciresele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul
diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite,
clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat
peste ele. Se pot servi cu putina smantana deasupra.

Pofta buna!

#

clatite-visine-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail