Clatite cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 g ciuperci, 200 ml smantana, 50 g ceapa, 50 ml
untdelemn, 50 ml vin, 50 g parmezan sau cascaval ras, o foaie dafin, marar sau
patrunjel, piper, sare.

Mod de preparare: Se curata bine ciupercile si ceapa. Ceapa taiata marunt
se caleste un minut in untdelemn, adaugand apoi ciupercile bine spalate si taiate
felii, 1/2 ligurita de sare, un varf de cutit cu piper, foaia de dafin si
vinul. Se calesc toate intr-o oala acoperita pana cand scade apa ce o lasa si
se inmoaie; daca este nevoie, se adauga cate putina apa, pana cand se fierb
bine. Cratita se ia apoi de pe foc, se adauga mararul/patrunjelul si smantana, si
se amesteca bine. Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetandu-le
ca sarmalele. Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu
cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.
Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 photo: aflacum.ro

 

 

#

ciuperci-in-aluat-de-clatite-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail