Clatite cu dulceata

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, un mar potrivit, dulceata
de visine, 200 ml smantana.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Marul se curata
de coaja si se rade pe razatoarea mai mare adaugandu-se in aluatul de clatite.
Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din
aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita
faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti
ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Clatitele se ung cu
dulceata de visine si apoi se ruleaza. Se servesc fierbinti, cu smantana
deasupra. In loc de gem se poate folosi finetti, cacao cu zahar sau chiar
ciocolata menaj topita.

Pofta buna!

#

clatite-visine-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail