Clatite cu jambon la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 12 clatite sarate, 200 g jambon, 20 g unt, 20 g
faina, 100 ml lapte, 150 ml smantana, 1 ou, 1 lingura ulei, 50 g cascaval,
sare.

Mod de preparare: Se prepara intai un sos alb din faina, unt si lapte
si apoi se lasa putin la racit. Intre timp se toaca marunt jambonul si se
amesteca cu 2 linguri de smantana, se adauga la sfarsit si sosul alb in care se
incorporeaza galbenusul de ou. Albusul se bate spuma si se adauga si el la
sfarsit. Clatitele se suprapun in straturi combinate cu acest amestec si se
asaza intr-un vas de Jena
uns cu unt. Se da vasul la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, dupa care
se scoate si se rastoarna pe un platou. Se servesc calde, stropite cu smantana
si imbracate in cascaval ras.

Pofta buna!

 

photo: mixtopia.ro

clatite-cu-jambon-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail