Clatite cu jambon prajite in ou si pesmet

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 12 clatite sarate, 200 g jambon, 20 g unt, 20 g
faina, 100 ml lapte, 150 ml smantana, 1 ou, 1 lingura ulei, 50 g cascaval,
sare. Pentru prajit: 3 oua, pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Se prepara intai un sos alb din faina, unt si lapte
si apoi se lasa putin la racit. Intre timp se toaca marunt jambonul si se
amesteca cu 2 linguri de smantana, se adauga la sfarsit si sosul alb in care se
incorporeaza galbenusul de ou. Albusul se bate spuma si se adauga si el la
sfarsit. Clatitele se umplu cu acest amestec, indoind intai doua margini ale
clatitei si apoi ruland restul clatitei astfel incat umplutura sa nu curga din
clatita. Apoi se trec clatitele prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei
fierbinte. Se servesc fierbinti cu sos tartar deasupra.

Pofta buna!

photo: mixtopia.ro

clatite-cu-jambon-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail