Clatite cu nuca

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 100 g nuci macinate, 4
linguri de gem de macese, 100 ml de sirop de fructe, esenta de rom.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o
tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat
si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus
ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte
de a intinde aluatul subtiat. Intr-un vas termorezistent se pun in straturi
succesive clatite alternand cu straturi formate din nuca macinata, combinata cu
gem de macese, totul amestecat cu putin sirop de fructe in care s-au picurat
cativa stropi de esenta de rom. Se da
vasul la cuptor pentru 10 minute si apoi se scoate, se presara cu putina frisca
si se taie precum feliile de tort.

Pofta buna!

 

 

photo: sanofood.eu

Clatite-cu-nuci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail