Clatite cu portocale

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau
400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, umplutura: 300
ml lapte, 30 g faina, 30 g unt, coaja de la o portocala, 2 linguri sirop de
portocale, lichior.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta
omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o
tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat
si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus
ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte
de a intinde aluatul subtiat. Separat se pregateste umplutura. Se face un sos
alb consistent din faina, unt si lapte, se amesteca cu lichiorul si cu siropul
de portocale si se definitiveaza cu coaja de portocala rasa. Se umplu clatitele
cu acest amestec, se ruleaza si se servesc calde, cu zahar presarat deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: copilul.ro

clatite-portocale-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail