Clatite cu spanac

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 600 ml lapte, 500 g spanac, 250 g faina, 200 ml smantana,
50 ml untdelemn, 30 ml rom, 3 oua, sare.

Mod de preparare: Se spala bine spanacul si se pune la fiert timp de 10
minute in apa cu sare (1/2 lingurita). Se varsa apoi apa si se lasa la scurs in
strecuratoare. Odata scurs, spanacul se trece prin masina de tocat. Intr-o oala
de 2 l, se pun galbenusurile, untdelemnul, romul, smantana, spanacul tocat si o
lingurita rasa de sare, se amesteca bine si apoi se ingroasa cu faina. Aceasta
se freaca cu dosul lingurii pe marginea olitei, pana cand compozitia nu mai are
cocoloase. Se dilueaza apoi, cu laptele rece, sau cu jumatate din cantitatea de
lapte si jumatate din cantitate de sifon amestecandu-se pana cand se
omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma si apoi se desarta in
compozitie, amestecand putin cu un polonic, cu care se va lucra pana la sfarsit.
Romul va face sa ramana compozitia spumoasa, pana cand se termina de copt. Clatitele
se coc in tigaie obisnuita, sau in tigaie de teflon. Pe masura ce s-au copt,
clatitele se pun intr-o cratita (potrivita cu marimea lor), acoperita, care se
asaza pe un vas cu apa fierbinte, pastrandu-le calde. Clatitele cu spanac vor
fi mai groase dar foarte gustoase.Se pot umple cu branza telemea rasa sau cu
sunca tocata amestecata cu smantana, impachetandu-le ca sarmalutele. Vasul se
introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servire si se servesc fierbinti ca
fel intai.

Pofta buna!

 

 

photo: sfatulparintilor.ro

clatite-cu-spanac-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail