Clatite cu visine

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala
si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 400 g visine.

Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi, se
acopera cu un strat subtire de zahar si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un
vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se
amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat
cu restul cantitatii de lapte. Se incorporeaza si visinele si apoi se ia cu
polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin
ulei in prealabil. Odata prajite, clatitele se indoaie in doua sau patru si se
servesc cu zahar pudra presarat peste ele. Se pot servi cu putina smantana
deasupra.

Pofta buna!

#

clatite-visine-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail