Cocos cu vin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg, 200 g de slanina, 200 g de
ciuperci, 4 cepe, 2 linguri pasta de rosii, o lingura de faina, 1 pahar cu vin
rosu, zarzavat de supa obisnuit, 40 de crutoane de paine, sare si piper.

Mod de preparare: Se taie mai intai slanina in bucatele si se pune la
calit intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit. Se curata cocosul de pielite,
se spala bine si se asaza peste slanina topita. Ceapa se curata, se spala si se
taie pestisori, asezand-o in acelasi vas cu cocosul. Cand slanina s-a topit si
pasarea este putin rumenita, intoarceti friptura pentru a se patrunde de
caldura pe toate partile. Dupa ce s-a facut se scoate pe un platou si in
grasimea din vas se pune o lingura de faina lasand-o 3-4 minute sa se caleasca.
Stingeti cu vin, adaugati pasta de rosii si zarzavatul curatat si dat pe razatoarea mica. Condimentati dupa gust.
Daca mai este nevoie adaugati si putina apa. Puneti apoi friptura in acest sos,
stropiti abundent, acoperiti vasul si mai lasati-l la cuptor cu foc mic inca 10
minute. Pasarea se serveste taiata in bucati, stropita cu sosul din tava si insotita
de crutoane de paine rumenite in unt.

Pofta buna!

 

 

photo: sfatulparintilor.ro

pui-in-sos-de-vin-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail