Coltunasi cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru coca: 400 g faina, 1 ou, sare, apa, pentru umplutura: 600 g ciuperci, 1 ou, 1 ceapa, piper, ulei, 100 g unt pentru uns coltunasii, sare, smantana.

Mod de preparare: Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si se ajusteaza cantitatea de faina pan ace se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire, se imparte foaia in patrate sau discuri. Intre timp se pregateste umplutura: se curata si se spala bine ciupercile si ceapa, se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se condimenteaza totul si cand apa a scazut aproape de tot, se adauga oul. Se amesteca totul bine si cu acest amestec se umplu patratelele de aluat. Se impatura coltunasii lipindu-se marginile astfel incat sa se obtina un fel de saculet. Separat se pune la fiert o cratita lata cu apa si putina sare. Se fierb in ea coltunasii circa 15 – 20 de minute, avand insa grija sa amestecam dupa ce ii punem in apa, astfel incat sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei. Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi cu smantana deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: culinar.ro

coltunasi2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail