Coltunasi cu varza calita

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru coca: 400 g faina, 1 ou, sare, apa, pentru umplutura:  1 kg varza murata, 200 g ceapa, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si se ajusteaza cantitatea de faina pan ace se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire, se imparte foaia in patrate sau discuri. Intre timp se pregateste umplutura: se taie varza fidea subtire, se scurge bine, se taie marunt si ceapa si se pune totul la calit in putin ulei. Dupa ce s-a calit bine varza, se condimenteaza si se lasa totul la rece. Odata racita varza,  se umplu patratelele de aluat. Se impatura coltunasii lipindu-se marginile astfel incat sa se obtina un fel de saculet. Separat se pune la fiert o cratita lata cu apa si putina sare. Se fierb in ea coltunasii circa 15 – 20 de minute, avand insa grija sa amestecam dupa ce ii punem in apa, astfel incat sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei. Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi.

Pofta buna!

 

 

photo: restaurantedelux.ro

coltunasi-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail