Compot cu prune si rom

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: prune, 300 g zahar la 1 litru de apa, scortisoara,
cuisoare, rom.

Mod de preparare: Se spala bine prunele si se asaza in borcane. Se
pregateste un sirop din zahar si apa si se toarna fierbinte in borcane. In fiecare
borcan se adauga scortisoara, cuisoare si putin rom, apoi se leaga sau se
capseaza si se sterilizeaza timp de 10 – 20 de minute. Sterilizarea se face
intr-un vas pe fundul caruia se asaza ziare sau aschii de lemn. Se asaza pe
acestea borcanele si se toarna apa astfel incat ¾ din borcane sa fie in apa. Se
acopera vasul si se pune la fiert timp de 10 – 20 de minute. Se lasa la racit
in vasul de sterilizare si apoi se consuma dupa preferinta.

Pofta buna!

#

compot-prune-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail